Eşref Harmandar

İNSAN OLMAK

İnsan olmak. Yaratanın bizlere verdiği en önemli özellik. ALLAH’ın biz insanlara verdiği Eşrefi Mahlukat olmanın gereğini yerine getirebiliyor muyuz? Bir insanda olması gerekenler, küçük aklımla düşününce hemen aklıma gelenler şunlar    olabilir mi acaba ?  İyilik ve merhamet, Sevgi Hoşgörü… Gülen yüz; çok mu zor? Yalan söylememek, Dargın durmamak, Kibirlenmemek, Kin duymamak, Nefret duymamak,             Bile bile kötülük yapmamak, Hak ve haram yememek,             ALLAH’ın yarattıklarını zorda bırakmamak onları üzmemek.              Yardım sever olmak, Üretmek, üretene destek olmak. Kıskançlık ve çekememezlik yapmamak.             Birbirimize tahammül göstermek, paylaşmak, yardımlaşmak. Özgürce yaşamın önünü açmak, başarı için yola çıkana yol vermek.. Açın halinden anlamak. Sevgili dostlarım bunlar çok mu zor acaba? İktidarımız,  paramız, bilek gücümüz bir gün son bulmayacak mı? İktidar, para, makam, mevki, uzun yaşamımız mı önemli? İnsanca yaşayıp ne bıraktıklarımız mı?             Ne dersiniz bir kere daha düşünelim mi?             Ben bu yazıyı yazarken bu gün Ramazan arifesi, bir çoğumuz oruç tutmaya hazırlanıyoruz.             Şimdiden oruç ibadetimizi  ALLAH kabul etsin.  Ama bir düşünelim yokluktan, her gün aç yatanları, iftar sofralarımızı kurarken o çaresizleri unutmayalım. Kendimizi onların yerine koyalım, halimize şükredelim. Sevgili hemşerilerim! Baharla birlikte yeniden yollara düştük Ramazandan önce festivalleri, şenlikleri tamamlayalım diye, hizmetleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ama ne olur, israftan kaçınalım. Birlik beraberlik içinde hareket edelim. Çalışmalarımızı birleştirelim. Gücümüzü birleştirelim. Hepinize iyi ramazanlar, iyi bayramlar diler; sevmeyi ve sevilmeyi unutmayalım.  Sevgiyle kalın.        Aydınlık bir ülke istiyorsanız bir öğrenci de siz okutun.

Eşref Harmandar