Sami Soydal

Çankırılıları Buluşturuyoruz

Değerli hemşehrilerim,

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı  olarak sivil toplum kuruluşlarımızı Türkiye'de yaşayan iş adamlarımızı, hemşehrilerimizi  buluşturacak büyük projeyi hayata geçiriyoruz. Profesyonel bir ekiple çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız başta İstanbul, Ankara , Çankırı,  Karabük, İzmir,  Antalya ve diğer illeri İstanbul’daki çalışmalarımız hızla devam ediyor.  Projemiz  Çankırı İş Dünyası Rehberi, ÇanKart, Çankırı 18 Gazetemiz ile ilgili Türkiye'de yaşayan  hemşehrilerimizin bu çalışma kapsamında kapılarını çalarak hatırını sormak, çayını içerken de kendisinin ve işi ile ilgili bilgilerini alarak Çankırı İş Dünyası  Rehberine, ÇanKart'a, Çankırı 18 Gazetesine aboneliğini yaparak hemşehrilerimizi bu çalışmada bir araya getirerek Sosyal Kültürel ve Ekonomik anlamla da güç oluşturmayı amaçlıyoruz.

Marka şehir iddiasındaki Çankırı’mıza ve bulunduğumuz illerdeki  hemşehrilerimizle oluşturduğumuz  ve oluşturacağımız büyük gücümüzle Çankırı'nın  büyümesine,  gurbetteki biz Çankırılıların daha güçlü olup nüfusumuz oranında kendimizi temsil etmek zorundayız.

Bu güne kadar Devletimizin, Milletimizin hizmetinde olduk; Çankırı, Ankara’ya 135 km mesafede olmasına rağmen büyüyemedi, altyapı yetersizliğinden büyük göç verdi . Gurbette nüfusumuza göre temsilciler çıkaramadık. Vakfımız kurulduğu günden bu güne kadar yaptığımız çalışmalarımızda Çankırı Üniversite Vakfı'nın kurulması, ilçe ve köy derneklerimizin kurulması, Çankırı Dernekler Federasyonumuzun kurulması ile bugün İstanbul’un ilçelerinde her hafta faaliyetlerimiz oluyor. Vakfımız olarak da başta Eğitim olarak 2015-2016 Eğitim dönemimiz de hayırsever iş adamlarımız sayesinde 303  civarında Çankırılı ihtiyaç sahibi  öğrencilerimize burs veriyoruz. Gençlik Komisyonumuz.  Yönetim Kurulumuzla İstanbul’daki Sosyal Kültürel faaliyetlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımız, Federasyonumuz 150 civarındaki ilçe köy derneklerimizle yürütüyoruz. Her geçen gün büyüyoruz, Çankırı’mızla, siyasilerimizle bürokrasimizle uyum içinde çalışmalarımızı yapıyoruz.

Bu çalışmalarımızda bize madden manen  destek olan hayırseverlerimize, iş adamlarımıza, Federasyonumuza, Birlik Başkanlarımıza, Dernek Başkanlarımıza,  Yöneticilerimize şahsen ve camiamız adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu çalışmalar sonucunda sizin vereceğiniz destekle sayılarımızı  artırmak,  gücümüzü birleştirerek sesimizi ülkemizi idare eden bürokrasiye, siyasilere daha iyi duyurarak  bizlerde kendi vekilimizi, Belediye Başkanımızı, Meclis üyemizi, Muhtarlarımızı,  iş adamlarımızı, bürokratlarımızın sayısını arttırarak pastadan payını almak zorundayız. Yoksa, "Vepheye asker lazım, bu vatan sizin. Haydi Çankırılım. -  Pasta dağıtılacak.  Bu vatan bizim dur Çankırılı." damgasından kurtulamayız.

İdealimizdeki, hayalimizdeki Çankırılıyı, gurbetçi Çankırılıları, gelecek nesillerimize emanet etmek için değerli desteklerinizi vererek bu kervanda olamayan hemşehrilerimizi, bu çalışmaya, bu duruşa önem ve katkı vermelerini hassaten rica ediyorum. Bu vesile ile 2016 yılının camiamıza, ülkemize, sağlık, sıhhat, huzur ve bereket getirmesi dileğimizle sizleri selam ve saygıyla selamlıyorum.