Tuncer Özvar

2012-2013 BURS SONUÇLARI ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler,

Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılında sizlere tekrar bir aradayız. Geçen yıl mezun olan kardeşlerimize yaşamlarında üstün başarılar diliyoruz. Bu yıl bir üst sınıfa geçenlerle, üniversiteyi yeni kazanan kardeşlerimizi kutluyoruz. İstanbul’a ilk kez gelenlere hoş geldiniz diyoruz.

Bu yıl vakfımıza burs için, geçen yıl burs alanlar dahil toplam 311öğrencimiz başvurdu. Bu gün itibarı ile 23’ü şartlı olmak üzere toplam 271 öğrencimize burs sağlayabiliyoruz. Geçen yıl burs verebildiğimiz öğrenci sayısı 227 idi. Yönetime ilk geldiğimiz yıl 105 öğrencimize burs sağlayabiliyorduk.5 yıl içinde epey mesafe kaydettik. 2013-2014 eğitim döneminde hedefimiz 300 öğrenciye burs sağlamak. Burs ücretini %50 artırarak 150 TL. Yaptık.

Burs kazananlar nasıl belirleniyor? Yıllar içinde oluşan tecrübelerimizle, öğrencinin kazandığı fakülte, ailenin gelir durumu, öğrencinin ailesinin yanında ya da, gurbette okuması, üniversitede okuyan kardeş, ailenin ev sahibi ya da kiracı olması vb. gibi kriterlere göre her öğrencimize puanlar veriyoruz.4 gün boyunca yaklaşık 160 öğrencimizle vakıf merkezinde mülakat yaptık. Daha sonrada en büyük puandan küçüğe doğru sıralama yapıyoruz. Sağlanan burs kadar öğrencimizi listede işaretliyoruz. Bu şekilde mümkün olan en üst seviyede objektivite sağladığımıza inanıyoruz. Hiçbir kişi ya da kurumun hatırı için kriterlerimizden taviz vermiyoruz.

Burs kazanan ve kazanamayan tüm öğrencilerimizi vakfımızın organize edeceği seminerlere katılmaya davet ediyoruz. Unutmayınız ki seminerlere katılım düzeyiniz bir sonraki burs değerlendirmesinde etkili bir kriter olacaktır.
“AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİDE SİZ OKUTUN “ kampanyamıza destek veren Çankırılı hemşerilerimizle, Çankırılı dostlarına şükranlarımızı sunarız.

Buradan mezun olan arkadaşlarımıza da seslenmek istiyoruz. İş hayatına atıldıktan sonra lütfen öğrencilik günlerinizi unutmayınız. Olanaklarınız ölçüsünde vakfımızın burs programına destek olunuz ki daha çok arkadaşınıza daha iyi koşullarla burs  sağlayabilelim.

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Vakfımızın başkanlarından, aynı zamanda burs komisyonu başkanımız Sayın Fuat Uğur beyi rahmet ve minnetle anıyoruz. 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

“AYDINLIK BİR ÜLKE EĞİTİMLİ İNSANLARLA OLUŞUR. EĞİTİMLİ İNSANLARLA YAŞAR”

Tuncer Özvar