Ayşen Güçler

Burs Sonuçları Üzerine Bir Değerlendirme

Burs sonuçları üzerine bir değerlendirme..

Ayşen Güçler

Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

Burs Komisyonu Başkanı

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler,

10 Eylül Perşembe günü başlayan Burs müracaatlarımız 10  Ekim   Cumartesi  günü sona erdi. 337 öğrencinin başvurusu üzerine 3 gün boyunca 14-15-17 Ekim mülakatlarımız devam etti ve burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz belirlendi.Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılında sizlere tekrar bir aradayız. Geçen yıl mezun olan kardeşlerimize yaşamlarında üstün başarılar diliyoruz. Bu yıl bir üst sınıfa geçenlerle, üniversiteyi yeni kazanan kardeşlerimizi kutluyoruz. İstanbul’ a ilk kez gelenlere hoş geldiniz diyoruz.

Bu yıl vakfımıza burs için, geçen yıl burs alanlar dâhil toplam 337öğrencimiz başvurdu. Bu yıl ilk kez müracaat eden ve eski burs alan 303 öğrencimize burs imkanı  sağladık.

Burs kazananlar nasıl belirleniyor? Yıllar içinde oluşan tecrübelerimizle, öğrencinin kazandığı fakülte, ailenin gelir durumu, öğrencinin ailesinin yanında ya da, gurbette okuması, üniversitede okuyan kardeş, ailenin ev sahibi ya da kiracı olması vb. gibi kriterlere göre her öğrencimize puanlar veriyoruz. 3 gün boyunca yeni müracaat eden öğrencimizle vakıf merkezinde mülakat yaptık. Puan kriterlerine göre en büyük puandan başlayarak,sağlanan burs sayısı kadar öğrencilerimizi belirledik.Bu şekilde mümkün olan en üst seviyede objektivite sağladığımıza inanıyoruz. Hiçbir kişi ya da kurumun hatırı için kriterlerimizden taviz vermiyoruz.

Burs kazanan ve kazanamayan tüm öğrencilerimizi vakfımızın organize edeceği seminerlere katılmaya davet ediyoruz. Unutmayınız ki seminerlere katılım düzeyiniz bir sonraki burs değerlendirmesinde etkili bir kıstas olacaktır.

Bu yıl burs kazanan sevgili öğrenciler; önümüzdeki yıl da burs alabilmek için sınıfınızı zayıfsız geçmeniz gerekmektedir.
"AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİ DE SİZ OKUTUN"  kampanyamıza destek veren Çankırılı hemşerilerimizle, Çankırı dostlarına şükranlarımızı sunarız.

Buradan mezun olan arkadaşlarımıza da seslenmek istiyoruz. İş hayatına atıldıktan sonra lütfen öğrencilik günlerinizi unutmayınız. Olanaklarınız ölçüsünde vakfımızın burs programına destek olunuz ki daha çok arkadaşınıza daha iyi koşullarla burs sağlayabilelim.

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

“Aydınlık bir ülke eğitimli insanlardan oluşur"

Aydınlık bir ülke için bir öğrenci de siz okutun.