Eşref Harmandar

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR Değerli hemşerilerim bu başlık 26 sene önce vakfımızın kuruluş felsefesi idi, bu gün bu cümleye ne kadar ihtiyacımız olduğu gün gibi ortada sadece Çankırılılar olarak mı hayır ülke olarak millet olarak BİRLİK olmak zorundayız evet hem de Lazıyla Kürdiyle Çereziyle Türküyle daha ne kadar kendini farklı ırktan düşünen varsa onların öz benliklerine saygı duyarak BİRLİK olmak zorundayız. TÜRK milleti olarak birlikte yaşamak içinde bulunduğumuz coğrafyada bizi güçlü kılıyor kılacaktır. Bu birlikteliği birileri Yugoslavya’da olduğu gibi bozmak gayreti içinde bunu bilmemizde unutmamamızda fayda var. Sevgili hemşerilerim biz Çankırılılarında ülkenin her yerinde birlikte harekat ederek hem hemşerilerimize hem ülkemize katkı sağlamamız görevimiz vakıftı federasyondu dernekti demeden hepsi bizim diye düşünerek tüm sivil toplum örgütlerimize sahip çıkmalıyız. Bu gün bu kurumların başında önünde kimin olduğunun önemi yok önemli olan kurumlarımızın hayatiyetini sürdürmesi işte burada birbirimizin açığını aramaktan birbirimizle yarışmaktan vaz geçerek hizmet üretmeliyiz bu düşüncelerimi samimi duygularımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum niçin ısrarla sizlere böyle sesleniyorum çünkü hala birilerinin tökezlemesini bekliyoruz gelin bundan vaz geçelim birbirimize sahip çıkıp hizmet yarışında olalım. Değerli hemşerilerim, sevgili eğitim gönüllüleri yeni bir eğitim öğretim yılı daha başladı, Biz vakıf olarak her yıl düzenli olarak üniversite öğrencilerimize burs temin etmeye çalışıyoruz yaklaşık her yıl 250 /300 öğrencimize burs veriyoruz bu burslar siz eğitim gönüllüleri tarafından sağlanıyor burada Çankırılı hemşerilerimize sesleniyorum değerli hemşerilerim biliyor musunuz bu sayının yaklaşık 100 kadarını Çankırılı olmayan eğitim gönüllüleri sağlıyor o zaman biz Çankırılılar oldukça eksik kalıyoruz ben vakıf başkanınız olarak imkanı olan hemşerilerimizi burs vermeye çağıyorum. AYDIKLIK BİR ÜLKE İSTİYORSANIZ BİR ÖĞRENCİ DE SİZ OKUTUN hepinizin bu günü ve geleceği aydınlık olsun.

Eşref Harmandar