MÜLAKATLARIMIZ YAPILDI. 2016-2017 DÖNEMİ BURS ALACAK ÖĞRENCİLERİMİZ BELİRLENDİ

19 Eylül Pazartesi  günü başlayan Burs müracaatlarımız 20  Ekim Perşembe   günü sona erdi. 398  öğrencinin başvurusu üzerine 3 gün boyunca 24-25-26  Ekim mülakatlarımız devam etti ve  burs alacak öğrencilerimiz belirlendi.

BURS SONUÇLARI ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler,

Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılında sizlere tekrar bir aradayız. Geçen yıl mezun olan kardeşlerimize yaşamlarında üstün başarılar diliyoruz. Bu yıl bir üst sınıfa geçenlerle, üniversiteyi yeni kazanan kardeşlerimizi kutluyoruz. İstanbul’ a ilk kez gelenlere hoş geldiniz diyoruz.

Bu yıl vakfımıza burs için, geçen yıl burs alanlar dâhil toplam 398 öğrencimiz başvurdu. Bu yıl ilk kez müracaat eden ve eski burs alan 280  öğrencimize burs imkanı sağladık. Çalışmalarımız devam etmekte olup Burs veren hemşehrilerimizin  artmasıyla bu sayının 300’ün üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.

Burs kazananlar nasıl belirleniyor? Yıllar içinde oluşan tecrübelerimizle, öğrencinin kazandığı fakülte, ailenin gelir durumu, öğrencinin ailesinin yanında ya da, gurbette okuması, üniversitede okuyan kardeş, ailenin ev sahibi ya da kiracı olması vb. gibi kriterlere göre her öğrencimize puanlar veriyoruz. 3 gün boyunca yeni müracaat eden öğrencimizle vakıf merkezinde mülakat yaptık. Puan kriterlerine göre en büyük puandan başlayarak,sağlanan burs sayısı kadar öğrencilerimizi belirledik.Bu şekilde mümkün olan en üst seviyede objektivite sağladığımıza inanıyoruz. Hiçbir kişi ya da kurumun hatırı için kriterlerimizden taviz vermiyoruz.

Burs kazanan ve kazanamayan tüm öğrencilerimizi vakfımızın organize edeceği seminerlere katılmaya davet ediyoruz. Unutmayınız ki seminerlere katılım düzeyiniz bir sonraki burs değerlendirmesinde etkili bir kıstas olacaktır.

Bu yıl burs kazanan sevgili öğrenciler; önümüzdeki yıl da burs alabilmek için sınıfınızı zayıf sız geçmeniz gerekmektedir.

Burs Komisyonumuz İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Aslantaş, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Genel Muhasibimiz Ethem Akkoç, Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Yüksel oldular. Kendilerine titiz çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz.

“AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİDE SİZ OKUTUN “kampanyamıza destek veren Çankırılı hemşerilerimizle, Çankırılı dostlarına şükranlarımızı sunarız.

Buradan mezun olan arkadaşlarımıza da seslenmek istiyoruz. İş hayatına atıldıktan sonra lütfen öğrencilik günlerinizi unutmayınız. Olanaklarınız ölçüsünde vakfımızın burs programına destek olunuz ki daha çok arkadaşınıza daha iyi koşullarla burs sağlayabilelim.

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

“AYDINLIK BİR ÜLKE EĞİTİMLİ İNSANLARLA OLUŞUR’’
“AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİDE