Geleneksel Bahar Kahvaltımız muhteşem oldu.

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’mızın eğitime katkı amacıyla düzenlediği gelenekselleşen Bahar Kahvaltısı Beykoz'da Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Çankırılı üniversite öğrencilerin eğitimine destek olmak ve verilecek burslara kaynak sağlamak üzere İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfımız tarafından düzenlenen Geleneksel Bahar Kahvaltısında 900’ün üzerinde Çankırılı ve Çankırı dostlarıyla bir araya gelindi.

300’NİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS

Her yıl yüzlerce öğrenciye burs sağlayan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 2015-2016 eğitim döneminde bu sayıyı 303'e çıkardı.

Sami Soydal başkalığındaki Çankırı Vakfı tarafından burslu öğrencilerin eğitimine katı amacı ile her yıl düzenlenen Geleneksel Bahar Kahvaltısı’na Çankırı'nın duayen isimleri katıldı. Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul eski Valisi Erol Çakır, CHP İstanbul eski milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Orhan Ateş, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Sultanbeyli Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultanğazi Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, Keşan Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan, Ak Parti İl yöneticileri Erdal Yılmaz ve Mehmet Erdoğan Çankırılı bürokratlar, muhtarlar, eğitime destek veren Çankırılı iş adamları, vakıf, federasyon, oda, birlik, dernek ve STK başkan ile yöneticileri ile çok sayıda hemşehrimiz ve Çankırı dostları katıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİNE DESTEK

Geleneksel hale gelen “Üniversite Öğrencilerinin Eğitimine Destek” amaçlı bahar kahvaltısında hemşerileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, eğitimin önemine değindiği konuşmasında, öğrencilerin burslarının karşılanmasında kendilerine destek olan, eğitime katkı veren yardımseverle teşekkür etti.

ÇANKIRI İŞ DÜNYASI REHBERİ YENİ BİR SİNERJİ OLUŞTURACAK

Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Sami Soydal, Çankırı Dernekler Federasyonu ile birlikte yürüttükleri Çankırı İş Dünyası Rehberi hakkında da bilgi vererek; Rehberle Türkiye’deki Çankırılı iş adamları ve esnaflarının bir araya getirileceğini ve birbirlerinin tedarikçisi olacaklarını dile getirdi. Ellerindeki datalardan 100 bin kişilik bir SMS sistemi kuracaklarını belirten Başkan Soydal, bu amaçla 100 bin civarında ÇANKART dağıtımı yapmayı planladıklarını söyledi.

YAPACAĞIMIZ ÖĞRENCİ YURDUNUN YER TESPİTİNİ YAPIYORUZ

İstanbul, Çankırı, Ankara, İzmir, Aydın, Antalya, Kocaeli, Karabük ve Bursa illerini başta olmak üzere tüm Türkiye'yi kapsayan Çankırı İş Dünyası Rehberi projesine özellikle destek verilmesini isteyen İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, projenin sonunda öğrenci yurdu yapmayı planladıklarını söyledi. Yer tespiti çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sami Soydal, tamamlayacakları öğrenci yurdu ile eğitime katkılarının daha da kurumsal nitelik kazanacağını dile getirdi.

ÇANKIRI ÖNDE GELENLERİYLE BİR ARAYA GELDİK

Eğitime katkı amaçlı "Bahar Kahvaltısı" programında siyaset ve iş dünyasının Çankırılı önde gelenleri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunma fırsatı bulduklarını vurgulayan Sami Soydal, 303 üniversite öğrencisine verdikleri burs ile birlikte dernekler ve federasyonla işbirliğiyle çeşitli sosyal faaliyetlere imza attıklarını ifade etti.

“BÜYÜK ÇANKIRI İFTAR PROGRAMI” 12 HAZİRAN’DA

İstanbul’daki Çankırı sivil toplum kuruluşları ile birlikte 12 Haziran’da “Büyük Çankırı Buluşması” adıyla iftar programı yapacakları kaydeden İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İBB’nin Haliç’teki Miniatürk tesislerinde “Büyük Çankırı İftar Programı”nda buluşmak isteğini dile getirdi. İftar öncesi İBB’nin Haliç’teki Miniatürk müzesinin ücretsiz olarak gezile bileceğinin altını çizen Zekeriya Açıkgöz, biletlerin federasyondan ve vakıf merkezinden temin edilebileceğini kaydetti.

Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin AKBAŞOĞLU yaptıkları konuşmalarda Çankırı ve TBMM’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

dünya atlası dünya gerçekleri seyahat